Anders, Lasersnijder, Makerspace, MakeX, NLT, Techniek

Snijden op de Brother Scan-n-cut

De Brother Scan-n-cut is een kleinere snijplotter, die vooral is gemaakt voor de consumentenmarkt. Je kunt er niet alleen mee snijden, maar ook mee scannen!
Ook mensen die niet zoveel verstand van apparaten hebben moeten er mee kunnen werken. Zo is er veel uitleg te vinden op www (zie beneden, en bijvoorbeeld deze playlist met 99 tutorials), en zijn er veel kant en klare sjablonen om uit te kiezen (meestal niet gratis!).

Het gemakkelijkst werkt het als je inlogt op canvasworkspace.brother.com. Gebruikersnaam en wachtwoord staan op de machine.

Vanaf de canvasworkspace website kan iedere leerling op zijn eigen laptop de snijmachine aansturen. LET OP: alle tekeningen van al onze leerlingen worden op deze website bewaard. Wil je dat niet dan moet je daar niets opslaan!

Kies onder ‘Canvas Project’ voor ‘New’.
Je kunt dan allerlei eenvoudige tekeningetjes maken, of je upload je eigen DXF file (gemaakt met Inkscape). Dat doe je met de knop waarop staat SVG.

Klaar?

Klik dan op de Download knop, en je tekening wordt naar de Scan-n-cut gestuurd.
Dáár kun je je tekening laten uitsnijden.

LET OP: deze snijplotter werkt met een snijmat. Als het snijmes niet goed staat afgesteld snijdt ie niet alleen door je velletje papier of folie heen, maar gaat de hele snijmat aan gort. Zorg dat je weet wat je doet VOOR je begint, en vraag indien nodig om hulp!

De snijmat waar je je papier of folie opplakt. Als het mes verkeerd staat gaat deze mat stuk!

Kijk daarom EERST hier of het mes goed staat afgesteld (helaas in het engels. .  .)

Voor Canvasworkspace kijk je deze video

Of deze video (die is nogal lang, deze mevrouw begint in inkscape met een pixel of bitmap tekening, en ze gaat een strijkfolie snijden. Ook handig om te weten hoe je dat doet!)

Deze video  gaat over het snijden zelf

Leave a Reply