NLT

Fabscan 3D Scanner

Namen: Janey Jansen, Janita van Beek en Julia Verlaan

Inleiding
Wij hebben voor het vak NL&T een 3D scanner gemaakt.
Benodigdheden
• Raspberry Pi 2 or Raspberry Pi 3
• Stepper Motor, NEMA 17 type, 1.8° step angle (200 steps/revolution)
• Pololu Universal Aluminum Mounting Hub for 5mm Shaft
• Motor driver (Silent Step Stick recommended)
• 5V red line laser module
• 9g Servo Motor (not supported by the software now)
• FabScanPi HAT for Raspberry Pi
• 12V to 5V switching regulator
• Raspberry Pi camera V2
• Raspberry Pi Camera Connection Cable – 50cm
• FabScanPi Camera Mount with LED ring
• FaBScanPi Case
• Screw Set or see the Screws and Washers table
• 1x 12V / 2A power supply
Werkwijze
Het eerste wat je moet doen is een doos maken van al het hout dat u heeft gekregen. Onderaan de houten platen staan letters, waardoor het gemakkelijker in elkaar kan worden gezet. De houten platen kun je vastmaken met houtlijm. Hier is een link van een YouTube video waarin wordt uitgelegd hoe dit werkt; FabScan Pi Open Source DIY 3D Scanner: Assembly. https://www.youtube.com/watch?v=W9KgYL7sZN0
Er moeten ook verschillende dingen gesoldeerd worden. Hierbij moet je goed opletten hoe dit gesoldeerd moet worden. Hier is een link naar de YouTube video die dit visualiseert; Soldering the FabScan Pi 3D-Scanner HAT [4K]. https://www.youtube.com/watch?v=DogfNxk277Y
Daarna moet alles aan elkaar bevestigd worden en moet alles met elkaar verbonden zijn. Het is handig om hier voor de site: fabscan.org te gebruiken. Hier staat op hoe dit precies moet. https://fabscanpi-server.readthedocs.io/en/latest/hardware/
Als laatst moet u de software van installeren naar de Raspberry Pi vervolgens moet de scanner verbonden worden aan de computer waar ook de 3D-printer aan verbonden kan worden. Daarna kan de Fabscan gebruikt worden.
Gebruik van Fabscan
Via een IP-adres scanner moet er gevonden worden op welk IP-adres de Raspberry Pi zit. Dit adres typ je in een internetbrowser. Je krijgt in het beeld het scherm van de scanner. Door op het eendje te drukken kan je een nieuwe scan maken. Eerst moet de scan nog gekalibreerd worden. Als dit voltooid is kan de scan gebruikt worden.

Opstelling

Conclusie
Bij ons verliep dit project niet heel soepel. Wij hebben onder andere niet goed opgelet bij het solderen, waardoor veel dingen niet werkten. Hierdoor hebben wij de draadjes er heel vaak uit moeten halen en ook verschillende onderdelen moet vervangen. Dit kostte alleen maar veel werk en tijd. De scanner werkt nog steeds niet, want de turntable wilt niet draaien. Dit hebben we op verschillende manieren geprobeerd op te lossen, maar dit werkte allemaal niet.

Leave a Reply