Makerspace, NLT, Techniek

Micro:Maqueen

De Micro:Maqueen is een robot chassis voor de Micro:bit. Codekits bespreekt ‘m, en is behoorlijk enthousiast! Het is een heel leuk ding met heel veel mogelijkheden, en hij is ook nog eens relatief goedkoop. . .

En als je dan de Maqueen-uitbreiding toevoegt in de Micro:bit blokken editor dan kun je de robot programmeren.

Er zit van alles op en aan, en het leuke is dat je er een heleboel sensoren en actuatoren op kunt aansluiten:

 

Fijne motortjes (niet in zand of water!), en veel mogelijkheden om dingen aan te sturen en uit te lezen

Het programmeren is niet zo moeilijk. Hier is een korte Nederlandse uitleg hoe je dat doet. Maar kijk vooral ook naar de uitgebreide Nederlandse uitleg van Jeroen Harmsen (dank je wel Jeroen voor je mooie werk, en dat je dat met ons wil delen!)

Als je nou veel meer wil weten over de Maqueen, kijk dan eens op de wiki met instructies en voorbeelden. Of natuurlijk ook op de productpagina

Ik weet nog niet precies hoe je al die mogelijkheden van de Maqueen kunt benutten. Daarover komt vast nog meer. Ik ben wél aan het stoeien geweest met Mind+, dat is een op Scratch 3.0 gebaseerde editor.

Mind+  werkt natuurlijk met blokken, en het leuke is dat er voor een heleboel sensoren en actuatoren blokken zijn gemaakt. Zo zou je een de ultrasone afstandssensor op een servo moeten kunnen monteren, of een druk-  of een magneetsensor uitlezen, of een extra strip met RGB ledjes aansturen.
Je leert er ook mee coderen in de Arduino C taal, want die staat naast het blokkenvenster.

Mind+  werkt bij mij alleen nog niet perfect, en ik heb nog maar weinig voorbeeldprogramma’s gevonden!

Leave a Reply