NLT

Pong met de Arduino

Deze instructable is gemaakt en uitgevoerd door Ravi Creyf en Merijn Schneider. Toen wij dit maakte hebben we geen problemen ondervonden, alles lukt alles als je de stappen goed volgt.

Benodigdheden:

  • 1x Arduino Uno
  • 1x 470 Ohm Weerstand
  • 1x 1k Ohm Weerstand
  • Jumper Wires
  • 2x 10k Ohm Potentiometer
  • 1x RCA Video Kabel
  • 1x Drukknop
  • 1x 10k Ohm Weerstand

Stap 1: De TV Out Library Downloaden

Je kan de de Library (TVoutBeta1.zip) bij deze site downloaden:

https://code.google.com/archive/p/arduino-tvout/downloads

HET IS BELANGRIJK DAT JE HET VAN DEZE LINK HAALT! ANDERS WERKT HET NIET!

Sla het bestand op op een plek waar je het makkelijk terug kunt vinden (het handigste is als je een prive laptop gebruikt of er een van school apart houdt).

Nadat je de Library gedownload hebt, moet je de Library toevoegen in Het Arduino programma. zorg ervoor dat je dat aan het begin doet (voordat je de hele code invoert). Zorg ervoor de de TVout en TVoutfonts bestanden uit de zip file zijn en bijvoorbeeld op je bureaublad heb opgslagen.

Kijk op de foto’s hieronder hoe je de TVout en TVoutfonts moet toevoegen:

Ga naar Arduino en klik op schets, dan op Bibliotheek gebruiken en dan op .ZIP bibliotheek toevoegen, zoals je op de foto hieronder ziet.

Ga naar de plek waar je de library heb opgeslagen (wij hadden dat op het bureaublad). En selecteer TVout, doe vervolgens hetzelfde voor TVoutfonts.

Ga vervolgens weer terug naar het Arduino programma, ga naar schets en selecteer bibliotheek gebruiken en voeg dan de TVout en de TVoutfonts toe.

 

Stap 2: De RCA Kabel

Neem het einde van de RCA Kabel en haal de buitenste isoleerlaag eraf. Het zou er dan zo uit moeten zien als op de foto hieronder.

Als je de de buitenste isoleerlaag eraf is moet je de draden die uit de kabel bij elkaar draaien, zoals je op de foto hierboven ziet. De draden die uit de gele isoleerlaag komen zorgen voor het signaal, de draden die uit de zwarte isoleerlaag komen zijn de draden voor de ground.

Als je alle stappen hierboven hebt gevolgd kun je weerstandjes aan de draden solderen. Als eerste pak je een 470 Ohm weerstandje en een 1K Ohm weerstandje, soldeer die beide aan de draden voor het signaal. Daarna moet je een jumper wire aan de draden voor de groud solderen. Als alles is gesoldeerd, moet je het weerstandje in de DO7 pin op de Arduino stoppen. Stop vervolgens ook het 1K Ohm weerstandje in de DO9 pin op de Arduino. Dit zorgt voor een analoog videosignaal. Hierna pak je de jumper wire die aan je RCA Kabel vast zit gesoldeerd. Doe de jumper wire vervolgens in een van de GND pinnen op de Arduino.

Stap 3: De potentiometers

Beide potentiometers zouden 6 pinnen moeten hebben (3 boven en 3 onder). HET IS BELANGRIJK DAT JE MAAR 3 VAN DE PINNEN GEBRUIKT. Laat de ander 3 pinnen buiten de Arduino hangen. De middelste pin van de potentiometer moet aangesloten worden aan de A0 of de A1 pin. Een van de pinnen aan de zijkant moet aangesloten worden op de +5V en de ander op GND. Doe dit vervolgens ook bij de andere potentiometer. Hieronder staat een diagram van hoe het aangesloten moet worden.

 

Stap 4: De startknop

Sluit de startknop, 10K Ohm weerstandje en de jumper wires aan zoals als weergeven wordt op de afbeelding hieronder.

 

Stap 5: De Pong Code

Je kan de Pong code van de volgende site halen: http://www.pastebin.com/Su0wdEKG

ZORG ERVOOR DAT JE CODE KOPIEERT  ZONDER REGEL 1 T/M 12, ANDERS WERKT HET NIET GOED.

 

Gefeliciteerd! Je bent klaar om je Arduino creatie te testen. Veel plezier.

 

 

Leave a Reply