Makerspace

Snijplotter voor VLC makers :-)

Uw docent had een extra klusje gedaan voor school (met dank aan 5V NLT!). Hij mocht als daarom uit eten met zijn vrouw (met een mooie fles wijn). Nou wil ik mijn vrouw niet te kort doen, maar ik heb school een tegen voorstel gedaan: een snijplotter . . .

Een snijplotter?!
Met een snijplotter kun je vormen (logo’s, letters, symbolen) snijden uit papier, dun karton, vinyl (voor stickers, voor op textiel). Het is een van de machines die je altijd vindt in een  Makerspace.

Ik heb op marktplaats een Roland CAMM-1 / GX-24 snijplotter gekocht:

Er zijn heel veel youtube filmpjes te vinden over deze snijplotter. Maar die zijn vaak best saai. Deze is van een Fablab (Fabrication Laboratory) op een middelbare school in de USA, en dat lijkt me ook wel wat voor jullie:

Overigens: op school hebben we geen Adobe Illustrator. En voor een school kost een licentie een vermogen. Waarschijnlijk gaan we inkscape gebruiken. Dat is gratis, en zowel de snijplotter als de lasersnijmachine kunnen er mee uit de voeten.

Dus: vanaf nu kunnen we onze eigen stickers ontwerpen, en logo’s, en wat al niet.
Als je al aan de slag wilt: ik zou graag het Instructables logo willen aanpassen voor de makerspace van het VLC.

Leave a Reply