Makerspace, NLT

Ask Google Box . . . (op Raspberry Pi!)

Dag,

Vandaag zag ik dit bericht. Aan de meest recente MagPi Magazine (hét tijdschrift voor de Raspberry Pi, altijd als PDF te downloaden) is een kit toegevoegd waarmee je met een Raspberry pi voice control commando’s kunt toevoegen aan al je maakprojecten.

Robot ga vooruit! Wat voor weer is het in Orlando? Hoeveel is 2+3? Dat soort dingen!

Google doet veel met AI, en brengt haar kennis nu naar de Rapsberry Pi (en dus naar ons ;-). Kijk vooral ook even naar deze link!

Kijk ook eens naar dit filmpje:

Disclaimer: deze google kit is (nu?) nog alleen bij het MagPi magazine verkrijgbaar. En laat dat magazine nu niet gemakkelijk in Nederland te krijgen (of heeft iemand een idee. . .). Maar met de tijd komt dit waarschijnlijk wel goed. De ‘Voice Hat’ en de ‘stereo microphone board’ zullen tzt ook hier wel te krijgen zijn . . .

Gelukkig kun je een en ander ook bouwen zónder deze kit. Er is een Rpi 3 B en een USB microfoon in bestelling.

Leave a Reply