Makerspace, NLT

De Leaphy robotjes zijn binnen!

Een tijdje geleden hoorde ik over een bijzonder leuke ontwikkeling op het Corderius college in Amersfoort. Daar deden leerlingen uit de 4e een robot project. Ze waren zó enthousiast dat ze een bedrijfje hebben opgericht om die robotjes te gaan maken: www.leaphy.nl. Dat bedrijfje maakt, tegen kostprijs, robotjes.
So far so good, maar het mooiste komt nog: leerlingen van het Corderius gebruiken de Leaphy robotjes om op lagere scholen in de buurt robot les te gaan geven! U kunt zich voorstellen, waarde Makers, dat uw docenten hierbij bijzonder diepe geluksgevoelens ervaren.

IMG_6420
Ik ben de school en de betreffende docent op de nek gesprongen, en het Veenlandencollege is een van de eersten die met de Leaphy aan de slag mag gaan. We hebben er nu 10 binnen, die per direct gebruikt gaan worden in de Science lessen (brugklas). Maar ook bij NLT, in de module digitale techniek, zullen ze worden ingezet. De leerlingen die meedoen aan het Maak uurtje op vrijdag middag zijn ook enthousiast! Binnenkort komen er nog 10 Leaphys bij, en dan kunnen we écht aan de slag. De plannen om er mee te gaan lesgeven op de lagere scholen in de buurt zijn in de maak . . .

Leave a Reply