NLT

Leren programmeren, de leuke manier . .

De meeste leerlingen kunnen nog niet programmeren. Dat is niet zo’n probleem als je wilt gaan Maken, want anderen vertellen je meestal wel wat je ongeveer moet doen.
Voor degenen die zelf écht willen leren programmeren zijn er tegenwoordig ook leuke manieren. Die werken met websites waarin je steeds nieuwe opdrachten moet doen . .

Codecombat.com

482308-code-combat-inline-1

Op Codecombat leer je op een speelse manier  programmeren. Kijk maar eens op hun Youtube kanaal.

Als je deze link volgt kom je in ons klaslokaal op codecombat.com. Daar ga je programmeren in Python, een van de krachtigste programmeertalen van dit moment.

(Codecombat kan je ook doen in andere programmeertalen, zoals Java, Javascript, HTML. CSS en Bootstrap. Als je wilt kan ik ook een klaslokaal voor die talen aanmaken. In principe ben je trouwens vrij om een eigen login aan te maken, maar ik vind het leuk om te zien wie er van het VLC bezig is met codecombat.com)

Freecodecamp.com

Meneer Kroon kwam met de website Freecodecamp.com. Daar leer je niet alleen HTML programmeren (voor websites) maar bouw je uiteindelijk ook een website voor iemand die er eentje nodig heeft. Je draagt bij aan het goede doel!

Codecademy.com

De laatste website die ik wil bespreken is codecademy.com. Die is voor leerlingen die het niet erg vinden om in een heel serieuze omgeving te coderen. Schijnt heel erg goed te zijn (zie hier). De ‘nummer 1 website’ om te leren programmeren, om een beginner te leren programmeren, om Python te leren .. . .

Maar als ik de login pagina zie van codecademy.com, dan denk ik dat je dat echt serieus aan moet willen pakken . . .

Schermafbeelding 2017-03-08 om 15.54.17

Ik zou het zelf het leukste vinden als je met codecombat.com aan de slag gaat in ons klaslokaal. Dan zien we elkaar nog eens online 😉

Leave a Reply