NLT

Online uitleg Raspberry Pi (Top !)

Ik vertelde al over mijn bezoek aan Vinkeveen, en de ontdekking van Paul McWorthy. Manman, die heeft een goede set youtube filmpjes met uitleg over de Arduino!.

Maar ik zag dat hij ook een hele reeks filmpjes heeft over de Raspberry Pi. Ik zal een blogje maken over de Raspberry Pi, maar voorlopig volstaan met: de Raspberry Pi is net zoiets als een Arduino (klein, goedkoop, open source (hard & software), grote community), maar de Pi is een complete (Linux) computer, en de Arduino ‘slechts’ een microcontroller. Dit betekent dat je op de Pi een desktop hebt, en een muis, en je mail kunt lezen, documenten kunt schrijven, en b.v. muziek en films kunt afspelen.

Hier de éérste les van Paul’s serie over de Raspberry Pi. En blijf vooral kijken, aan het eind van deze tutorials stuurt ie een ruimteballon de lucht in, om met zijn middelbare scholieren foto van de aarde te maken. Hoe cool is dat! (wel ff opletten in Mijdrecht, de titel ‘eerste middelbare school van Nederland die het vliegverkeer op Schiphol platlegt met een zelfgemaakte Pi ruimteballon’ wil ik niet verdienen!

Als je niet wilt wachten op die ruimte ballon:

Let op, deze ruimte ballon streamt de ruimtefotos naar het grondstation op school!

Leave a Reply