NLT

Online Arduino uitleg (top!)

Ik was bij onze dependance in Vinkeveen. Daar sprak ik met Mw Dijkstra, die daar Techniek geeft. Dat was me een leuk gesprek! Mw Dijkstra is namelijk ook helemaal ‘into maker education’. Ze wees me op de Arduino Tutorials van Paul McWorther op Youtube. Paul is een wat oudere docent Wiskunde(?) die heel, heel veel uitleg geeft. Hij gaat echt gedetailleerd te werk, en heeft maar liefst 27 (!) lessen van elk zo’n half uur.

Ik geef je de eerste les van zijn Arduino Tutorials hieronder. Denk niet dat Paul zo maar wat doet. In een andere lessen serie (met Raspberry Pi) ben je na les 27 ben je klaar om een sonde de ruimte in te brengen met een heliumballon. Je eigen ruimtefotos van de aarde maken, hoe cool is dat! Een andere lessenserie gaat over Arduino en Python, en Python is een veel gebruikte moderne programmeertaal waar je heel erg veel mee kunt, en die makkelijker is als Sketch . . .

 

Leave a Reply