Anders

Hoe een instructable te schrijven . . .

Je moet vier dingen doen, als je een instructable wilt schrijven:

  1. Toegang tot deze website krijgen, zodat je zelf een blog kunt schrijven en posten. Dat kan door een account aan te vragen via de knop ‘artikel schrijven’ hier boven aan de pagina. Natuurlijk moet je je netjes gedragen, anders dan gooi ik je van de site af.
  2. Kunnen werken met de berichten editor van WordPress. Dat is niet vreselijk ingewikkeld, maar het werkt net iets anders als Word. Ik ga het niet allemaal uitleggen, dat kunnen anderen beter. Hier bijvoorbeeld.
  3. Een leuk project hebben gemaakt, en daar een mooi verhaal over schrijven. Natuurlijk voeg je veel plaatjes en linkjes toe, om een en ander te verduidelijken.
  4. Je moet je bronnen vermelden. Heb je iets van een ander nagedaan? Vertel dat er even bij. Iets afkijken is geen probleem, het is best slim eigenlijk, maar zeg het er even bij. Kun je meteen vertellen wat er bij jou anders was, hoe het is gegaan, wat beter kan etc. Eigen foto’s zijn geen probleem, maar bij foto’s die van het internet komen altijd de bron vermelden.Het plaatje hierboven komt hier vandaan.

Veel plezier met maken, en veel plezier met schrijven!

Oja, instructables zou instructables niet zijn als er niet eentje was met het zelfde onderwerp:

http://www.instructables.com/class/How-to-Write-an-Instructable-Class/

En als je een echt goede instructable wilt schrijven: https://www.instructables.com/id/How-to-Create-a-Feature-Worthy-Instructable/

Leave a Reply