VLCinstruct

Leren van elkaar

Anders, Lasersnijder, Makerspace, NLT, Techniek

Snijden op de Roland Camm-1

De Roland Camm-1 is een tweedehandsje. Maar wél een echt snijwerkpaard.

Om te snijden ga je naar de computer waar de Roland op is aangesloten. Open daar Inkscape en je bewaarde tekening.

Dan doe nog één ding. Een vectortekening bestaat, de naam zegt het al, uit vectoren. Dat is handig om te snijden. Maar voor dat de snijmachine aan de slag kan moet je al die vectoren nog in een volgorde zetten. Snij eerst deze vector, dan die, en dan die, en zo voorts. Pas dan gaat de snijplotter aan de slag.

In Inkscape doe je dat met het commando ‘Object to Path’

Selecteer wat je wilt snijden, Kies bij ‘Path’ voor ‘Object to Path’ en je bent in principe klaar om te snijden.

Nu kun je snijden. Kies de Roland Camm-1 als je ‘printer’, zorg dat je papier of folie goed in het apparaat zit, kijk nog even of alles op de juiste plek wordt gesneden (er komt nog wat meer uitleg hierover) en snijden maarrrrrr.

Geef een reactie

Thema door Nand Homan en Jeroen van Diepen

Hey, wij gebruiken Cookie's. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze site werkt zoals hij bedoeld is. Ons cookie's hebben alleen maar goede bedoelingen, wij gebruiken ze zo minimaal mogelijk. We gebruiken ze niet voor onderzoeken, alleen voor het draaien van de site zelf.

Dus willen jullie Cookie's? Cookie policy