VLCinstruct

Leren van elkaar

Anders

Hoe maak je een website met WordPress

Hoe maak je een website met WordPress?

Altijd al willen weten hoe je een website maakt? Dan zit je hier op de goede locatie. Wij willen jou uitleg geven over hoe je een website maakt en wat daarvoor nodig is.

Als beginner ga je natuurlijk niet meteen een super grote website maken zoals bijvoorbeeld google. Je begint altijd eerst klein en komt dan steeds meer te weten over hoe je een website maakt en gaat dan steeds meer uitbreiden tot je aankomt bij een grote website. Wat voor de een een grote website is kan zomaar voor de ander een kleine website zijn.

Het begin

Laten we bij het begin beginnen want hoe maak je nou eigenlijk een website en hoe zit het in elkaar? Hoe een website in elkaar zit is niet zo heel lastig zie onderstaand plaatje:

Je ziet dat je als gebruiker dus iets opvraagt wat dan uiteindelijk door het internet bij de Web Server komt die dan weer een terugkoppeling met informatie geeft die je uiteindelijk op je beeldscherm ziet.

Om nou een website te maken heb je als eerst een idee nodig en gaat deze groot uitwerken. Je hebt bijvoorbeeld het idee om een biografie website te maken om over jezelf te vertellen. Je gaat dan alles wat in je op komt opschrijven op een blaadje of werkt deze uit op de computer. Na lange tijd of misschien wel korte tijd heb je een hele hoop ideeën verzameld.

Je hebt nu een hele hoop informatie bij elkaar en wilt nu een website bouwen. Maar je vraagt je vast af hoe dat moet. Tegenwoordig is dat niet zo moeilijk meer en kan je zonder ook maar iets van codes te weten al een goede website maken waar je dingen over jezelf kan vertellen. Met bijvoorbeeld een content management systeem zoals, WordPress hoef je niks van codes af te weten en kan je best snel een website opzetten. WordPress is het populairste programma om een website (of een blog of een webshop) mee te maken en te onderhouden en dat zonder er ook maar iets voor te hoeven betalen. Meer dan 30% van alle websites die er bestaan, draaien op WordPress.

Om een WordPress website te maken heb je webhosting of een computer nodig waar je je WordPress site kan installeren. Er bestaan hosting bedrijven waar je al voor 45 cent per maand een WordPress site hebt. Maar je kan het natuurlijk ook op je eigen computer installeren.

Webhosting WordPress:

In het begin ziet je website er zo uit maar dat kan je altijd nog aanpassen door een ander thema toe te voegen:

Tada! Je hebt nu een werkende WordPress site! Alleen nu begint het bewerken van de site nog naar jouw smaak!

Geef een reactie

Thema door Nand Homan en Jeroen van Diepen

Hey, wij gebruiken Cookie's. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze site werkt zoals hij bedoeld is. Ons cookie's hebben alleen maar goede bedoelingen, wij gebruiken ze zo minimaal mogelijk. We gebruiken ze niet voor onderzoeken, alleen voor het draaien van de site zelf.

Dus willen jullie Cookie's? Cookie policy